2010. gada 15. aprīlis: blefa paraugstunda

Šodien (15.04.2010.) Saeimā balsoja par/pret Jāņa Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā. Pēc negatīvā

by banksy

balsojuma visi balsotāji un partiju līderi bija tik “pārsteigti un šokēti” kā tīņi par asinīm uz palaga pēc pirmā seksa.  Izņemot ZZS, kuri jau iepriekš skaidri lika manīt, ka neatbalstīs viņa kandidatūru. Apkopoju politikas vaļu interesantākos citātus vēsturei, jo tik daudz blefa vienā dienā bieži nenākas lasīt, pat 1. aprīlis nobāl.

Aivars Lembergs (Ventspils mērs): “Man ir žēl, ka Jāni Maizīti atkārtoti neievēlēja par ģenerālprokuroru, jo viņš savā ziņā nodrošināja mana tēla veidošanu.”

Andris Šķēle (TP): „Nešaubos, ka visi TP Saeimas frakcijas deputāti ceturtdien godprātīgi nobalsoja par Jāņa Maizīša atkārtotu apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā. Mums nav šaubu, ka visi Tautas partijas deputāti nobalsoja par Maizīti un to darīja godprātīgi.” (Citēts R.Meļņiks)

Jānis Lagzdiņš (TP): „Šīs dienas balsojums, noraidot Maizīša kandidatūru, bet pirms tam viņam paužot atbalstu, ir apbrīnojama nekaunība un divkosība. Šajā balsojumā izšķiroša bija SC un PCTVL divkosīgā pozīcija. Tādējādi tiek atbalstīta ZZS un Aivara Lemberga pozīcija, bruģējot ceļu uz iespējamo koalīciju pēc vēlēšanām. [..] Esmu pārliecināts, ka no TP pret J. Maizīša apstiprināšanu amatā visticamāk varētu būt nobalsojuši daži deputāti.

Juris Dalbiņš (TP) „Man šis Saeimas balsojums bija kapitāls pārsteigums, esmu pārliecināts tikai par sevi“.

Andris Bērziņš (LPP/LC): „Par balsojuma rezultātu esmu ļoti pārsteigts. Tikai aizklātā balsojumā deputāts patiesi var izdarīt savu izvēli. Es esmu nedaudz apbēdināts par rezultātu, jo balsoju par Maizīti,» sacīja Bērziņš.

Jānis Urbanovičs (SC): “Esmu drošs par visiem savējiem, bet ir aizdomas par svešiem“, Visi pārējie (Cilēvičs nepiedalījās) SC deputāti nobalsoja par Maizīti. Esmu šokēts par balsojuma iznākumu. Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu jāatlaiž Saeima, jo vairāk nekā pusei deputātu vārdi nesaskan ar darbiem”

Jakovs Pliners (PCTVL): „Visi pieci frakcijas deputāti vēl trešdienas vakarā apliecināja, ka atbalstīs Maizīti. Ceturtdien visi pieci arī bija klāt Saeimas sēdē un nobalsoja par kandidātu.”

Dzintars Rasnačs (TB/LNNK): „Visi pieci frakcijas deputāti bija to 45 skaitā, kas nobalsoja par Maizīti, jo “tēvzemiešiem” nav nekādas motivācijas neatbalstīt Maizīti.”

Augusts Brigmanis (ZZS): „ZZS nesolīja atbalstu Maizītim, tāpēc jautājumi jāuzdod spēkiem, kas apgalvoja, ka balsos par ģenerālprokurora apstiprināšanu.”

Dzintars Zaķis (JL): “Frakciju vadītāji bija gatavi apzvērēt, ka viss būs kārtībā. Te tev nu bija. Laikam liela nauda dara lielas lietas, es tā nojaušu. Tas, kas tika izdarīts, ir izdarīts ārkārtīgi rafinēti un politiski ļoti pieredzējušam režisoram.”

Šo rakstu lieku sadaļā mindfcuk, nekā cita te nav. Nekādu secinājumu par cinismu vai ko tādu arī nē. Jo nekas te nepārsteidz. Par meliem reiz bija mans pats pirmais bloga ieraksts Īsā melu ābece.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Komentēt

Atstāj komentāru