Pašorganizēšanās paraugstunda: Lielie Bērnu slimnīcai

Nepilnas nedēļas laikā no viena ieraksta Twitterī līdz paprāvai domubiedru grupai, ziedojumu tālrunim, ziedojuma kontam, logomājas lapai, TV, radio, portālu, laikrakstu un vairāku uzņēmumu solītam atbalstam – tāda ir pēdējo gadu pozitīvākā pašorganizēšanās piemēra – iniciatīvas “Lielie bērnu slimnīcai” – sausā statistika.

Stāsts par to, kā viss sākās, ir atrodams šeit, tādēļ to nepārstāstīšu. Sīkāka informācija par to, kā un ar kādiem darbiem var palīdzēt, ir atrodama šeit: http://www.lielie.lv/ko-ziedot/.

Akcijas mērķis ir uzlabot apstākļus Bērnu slimnīcā. Vajadzību saraksts ir milzīgs. 3 vienkāršākie veidi, kā Tu vari palīdzēt:

1. Iepazīsties ar Bērnu slimnīcas vajadzībām un piesakies palīgā – nepieciešamību saraksts sākas ar Vecāku mājas atjaunošanu un beidzas ar plastilīnu bērniem.

2. Piezvani uz tālruni 90006681 un Tu būsi ziedojis vienu latu Bērnu slimnīcas Vecāku mājai, kur šo darbu pabeigšanai nepieciešami 50 000 latu.

3. Iesaisties organizatoriskajā procesā – jo vairāk cilvēku iesaistīties, jo vairāk cilvēku par to uzzinās, jo lielāku palīdzību saņems bērnu slimnīca!

Kādēļ es pieteicos? Jo aiz tā nestāv koncepcijas, saskaņojumi, stratēģijas, taktikas, budžeti, plāni, 1. fāze, otrā fāze, pārstrādāšanas, saskaņojumi, budžetu pārskatīšanas u.tml. Aiz tā stāv vecāki un grupa cilvēku, kuru vienīgais ieguvums ir gandarījums par atziņu, ka to, ko nevar valsts, var cilvēki (nedaudz patosu tas viss ir pelnījis).

Šobrīd ir ap 20 cilvēku liela grupa, kuri piedalās projekta sarakstē, radot ideju pēc idejas, kā piesaistīt projektam aizvien jaunus cilvēkus un, protams, līdzekļus. Pieaug palīdzēt gribētāju skaits, ko veido gan privātpersonas, gan lieli uzņēmumi.

Katrs, kurš ir iesaistījies, jau šobrīd būtu pelnījis sava vārda publicēšanu un līdzās pierakstītu Paldies, tomēr šinī akcijā iesaistīto cilvēku grupā ekshibicionismu nejūt pat tuvumā.

Un viena ziņa no sava aroda puses – ir radies labs izpētes materiāls socioloģijas un komunikācijas studentiem.

Iniciatīvas mājas lapa: www.lielie.lv
Twitterī: http://twitter.com/lielie_lv

Ziedojumu tālrunis: 90006681 – 1 lats par zvanu.

Citi raksti internetā:

@aitaK raksta, kā viss sākās.

@krizdabz raksta, ka viņam šādas iniciatīvas patīk.

@laacz raksta, ka būs priecīgs, ja aiz tā visa stāvēs nesavtīgi cilvēki.

,

  1. #1 by lindaV on 5 septembra, 2009 - 18:28

    iedvesmojoši…

Atstāj komentāru